زود انزالی چیست؟

 ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
زود انزالی چیست؟

امروزه افراد زیادی هستند که از زود انزالی رنج میبرند و با توجه به روحیه ای که دارند از در میان گذاشتن آن با پزشک یا دکتر داروساز اجتناب میکنند، ما به طور کامل این موضوع را همراه با راهکارهای درست آن بررسی خواهیم کرد.

زود انزالی چیست؟
ساده ترین عبارت برای زود انزالی این است: زود انزالی زمانی رخ می دهد که یک مرد، کنترلی روی انزال خود نداشته و در نتیجه وی و همسرش، یک رابطه (ج ن س ی ) رضایتبخش ندارند. در واقع، بطور معمول از شروع ارتباط (ج ن س ی) تا انزال، ۵-۴ دقیقه طول میکشد؛ اما زود انزالی میتواند تنها در ۳۰ ثانیه اتفاق بیفتد، حتی میتواند گاهی قبل از دخول روی دهد. انزال زودرس ممکن است در کنار اختلال نعوظ اتفاق بیفتد، اما نه همیشه. اختلال نعوظ، میتواند در هر سنی رخ دهد، اما انزال زودرس، بیشتر در مردان جوانتر رخ میدهد. در مردان ۷۰-۶۰ ساله، معمولا درجاتی از اختلال نعوظ رخ می دهد؛ گاهی اوقات حتی قبل از آماده شدن کامل آلت تناسلی مرد، انزال روی می دهد.

عوامل:
مهمترین عامل ایجاد و تشدید انزال زودرس در مردان اضطراب است. از دیگر عوامل می‌توان به اختلال نعوظ، افسردگی، توقعات غیر منطقی (ج ن س ی) از خود، مشکلات احساسی و ارتباطی با همسر اشاره کرد.
اکثر موارد زود انزالی فاقد عامل یا دلیل خاص است. عوامل روانی مثل اضطراب، احساس گناه یا افسردگی نیز ممکن است به زود انزالی منجر شوند. در برخی موارد، زود انزالی ممکن است به خاطر عوامل پزشکی مثل مشکلات هورمونی، آسیب‌های جسمی و یا عوارض جانبی بعضی داروها باشد. ابتلا به عارضه زود انزالی منجر به بروز اختلالات روان مانند اضطراب، افسردگی و سردی روابط زوجین می‌شود و بر روان آنان تأثیر می‌گذارد.

مدت زمان:
بطور طبیعی مدت زمان لازم برای اینکه یک مرد به ارگاسم برسد بین ۵ تا ۱۰ دقیقه (بسته به سن و شرایط جسمی فرد) متغیر و به‌طور متوسط ۵ دقیقه برای مردان جوان است. هر چند بیشتر آقایان تمایل دارند مدت زمان بیشتری تا رسیدن به ارگاسم داشته باشند ولی زمان ارگاسم اصلاً مهم نبوده و کیفیت ارگاسم به ویژه همزمانی ارگاسم طرفین از اهمیت برخوردار است.

روش های درمان زود انزالی:
1- کنترل هیجانات برای درمان
2- بی حسی موضعی
3- افزایش تعداد رابطه جنسی
4- پیش نوازی در رابطه جنسی
5- استفاده از کاندوم
6- استفاده از قرص
7- داروهای گیاهی
8- رژیم غذایی

کنترل هیجانات برای درمان، پرهیز از هیجان‌زدگی و حفظ آرامش نه تنها باعث از بین رفتن انزال زودرس می‌شود بلکه باعث طولانی شدن رابطه و احساس رضایت طرفین می‌شود. پیشنوازی یک تجربه جنسی شامل لمس کردن، ماساژ دادن و نوازش دادن بدن شریک جنسی بدون انجام دخول است که در صورتی که با نفس‌های عمیق و آرام همراه باشد می‌تواند به درمان زود انزالی کمک فراوانی بکند. زن‌ها به ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای تحریک شدن از نظر جنسی نیاز دارند در حالی که مردها به سرعت بسیار بیشتری تحریک می‌شوند. با تمرین طولانی مدت پیشنوازی، مردها یاد می‌گیرند که هیجان خود را کنترل کنند و بدین ترتیب از نظر روانی تمرکز لازم برای جلوگیری از انزال خود را در دراز مدت پیدا می‌کنند.

سه تا از درمان های رایج زود انزالی:

1️- کرم‌های بی‌حس کننده
کرم‌های موضعی حاوی لیدوکائین یا یک عامل بی‌حس‌کننده‌ی مشابه باعث کاهش حساسیت می‌شوند، اگر چه از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا برای این کار تایید نشده‌اند. یا کرم روان‌کننده‌ای را امتحان کنید که با مواد اولیه‌ی حساسیت‌زدا ساخته شده است و برای کمک به تجربه‌ی جنسی طولانی‌مدت طراحی شده باشد. با این حال، دکتر گلدستین در این‌باره هشداری می‌دهد: ” اگر قرار است از یک عامل بی‌حس‌کننده استفاده کنید، باید از کاندوم استفاده کنید در غیر این صورت اثرات بی‌حس‌کننده به شریک‌تان هم منتقل می‌شود.” هم‌چنین پیشنهاد می‌شود که قبل از شروع رابطه‌ی جنسی عامل بی‌حس‌کننده را پاک کنید. کاهش اصطکاک ممکن است به شما کمک کند تا مدت زمان رابطه‌تان بیش‌تر طول بکشد و انزال دیرتر رخ بدهد.

2️- پیش نوازی
قبل از شروع مقاربت چه‌قدر پیش‌نوازش برای تحریک متقابل داشته‌اید؟ مدت زمان پیش‌نوازش را بیش‌تر یا کم‌تر کنید، یا انواع متفاوتی از آن را امتحان کنید. سعی کنید تمرکزتان روی آلت تناسلی را کمابیش تغییر بدهید تا سطح تحریک شدن را تحت کنترل خودتان دربیاورید. اگر قبل از تلاش برای دخول (آلت تناسلی را وارد مهبل کردن) به میزان ۸.۵ درجه تحریک شده باشید، پس به طرز اجتناب‌ناپذیری ۹ انزال است، بنابراین دخول را زمانی انجام بدهید که در درجه‌ی ۶ یا ۷ تحریک هستید. هرگز یک چوب کبریت روشن را به یک کارخانه‌ی دینامیت نبرید! گاهی اوقات پیش‌نوازش می‌تواند به حل مشکل زودانزالی کمک کند، زیرا به فرد اجازه می‌دهد تا بر اضطراب خود غلبه کند و به جای عجله کردن که می‌تواند اضطراب او را تقویت کند و منجر به انزال زودرس شود، آرام‌تر می‌شود.

3️- داشتن رابطه جنسی بیشتر
این هم یکی دیگر از درمان‌های خانگی سریع برای زود انزالی است که باید آن را امتحان کنید! وقتی مشکلاتی در زمینه زود انزالی داشته باشید، در حین رابطه‌ی جنسی احساس راحت و خوشایندی نخواهید داشت. مهمترین کاری که باید انجام دهید افزایش تعداد مقاربت‌ها و رابطه‌ی جنسی‌تان است. در واقع، رابطه‌ی جنسی به شما کمک می‌کند اضطراب‌تان را، که یکی از علل رایج زود انزالی است، کنترل کنید. کنترل اضطراب  می‌تواند مانع از رابطه‌ی قدرتمند مردان با شریک جنسی‌شان شود. تعداد بیشتر مقاربت‌ها میتواند به میزان راحتی و آشنایی بیشتر با یکدیگر بینجامد و در نتیجه اضطراب‌تان کاهش پیدا کند تا بتوانید به راحتی بر این مشکل غلبه کنید.

استفاده از ک ان د و م:
مشکلی که بعضی از هموطنان دارند اینکه از تهیه ک ا ن د و م خجالت میکشند و آن را یک عیب برای خودشان  تصور میکنند، در صورتی که به هیچ وجه اینگونه نیست و مطمئن باشید وقتی به داروخانه مراجعه میکنید پرسنل داروخانه یا بیمارهایی که در آن لحظه در داروخانه هستند هیچ فکری در مورد شما نمیکنند و شما شرمسار و خجالت زده نخواهید شد، در صورت نیاز به ک ان د و م حتما آن را تهیه کنید و خجالت زده هم نشوید.
 ک ا ن د و م پوششی کشسان است که به عنوان یک مانع فیزیکی از تماس مستقیم آلت تناسلی مرد با اندام شریک جنسی او و از ورود اسپرم به دستگاه تناسلی زن جلوگیری می‌کند. این وسیله به منظور پیش‌گیری از بارداری و همچنین جلوگیری از انتقال میکروب ارگانیسم‌های بیماری‌زا و انتقال بیماری‌های آمیزشی و همچنین تاخیر در انزال به کار می‌رود. سطح برخی ک ا ن د و م‌ها برای بالا بردن اطمینان در جلوگیری از بارداری، از مایع اسپرم‌کُش پوشیده شده‌است. این پوشش در زمان روابط جنسی وارد مقعد یا واژن شریک جنسی می‌شود. جنس این لایه از لاتکس است.

نحوه استفاده از ک ان د و م:
اول برای اطمینان تاریخ انقضا را چک کنید و بسته را با دقت باز کنید. ناخن, حلقه و دندان ها می توانند ک ا ن د و م را پاره کنند.قبل از استفاده از ک ا ن د و م آلت تناسلیتان نباید به واژن، دهان و یا مقعد همسرتان خورده باشد.
سر کاندوم را بررسی کنید و ک ا ن د و م را روی آلت سفت بکشید.
از روان کننده بر پایه آب استفاده کنید. انواع روغنی مانند وازلین می توانند باعث پاره شدن ک ا ن د و م و یا لاستیک اش شوند.
پس از رابطه آن را در بیاورید تا هیچ گونه منی از آن خارج نشود.
ک ان د و م استفاده شده را در دستمال کاغذی بگذارید و آن را در سطل زباله قرار دهید.

چرا ک ا ن د و م استفاده کنیم؟
با استفاده از ک ان د و م می‌توان بسیاری از بیماری‌های مقاربتی مانند: سیفلیس، ایدز، هپاتیت، هرپس، عفونت‌های گنوره، سوزاک، تریکومونا، کلامیدیا و برخی دیگر جلوگیری کرد.
برای مردانی که دچار زود انزالی هستند و سریع تحریک می‌شوند استفاده از کاندوم برایشان بسیار مؤثر است، به این دلیل که ک ا ن د و م باعث می‌شود تحریک‌پذیری به تأخیر بیافتد و حساسیت سر آلت را کم‌تر می‌کند و باعث تأخیر در انزال و حفظ حالت نعوظ می‌شود.
استفاده درست از ک ا ن د و م موجب کاهش احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم (سرویکس) می‌شود.

مصرف  داپوکستین در جهت درمان زود انزالی

داپوکستین از دسته ی ضد افسردگی های مهار کننده ی باز جذب سروتونین کوتاه اثر می باشد. ‎مورد اصلی مصرف این دارو در انزال زودرس در افراد ۱۸ تا ۶۴ سال می باشد.

مکانیسم اثر
این دارو با طولانی کردن زمان، کنترل بر روی انزال را بیشتر می کند و سریع الاثر می باشد. ‎

فرم دارویی :
قرص ۳۰ و ۶۰ میلی گرم

فارماکوکینتیک ‎داروی سریع الاثر و کوتاه اثری می باشد و اوج اثر دارو ۱ تا ۳ ساعت پس از مصرف می باشد .

عوارض جانبی ‎عوارض شایع : ‎

- در صورت قطع دارو امکان اختلالات خواب و سرگیجه وجود دارد . ‎

- سرگیجه و سبکی سر، افت فشار ارتواستاتیک، تغییرات خلق و خو، بی حسی، خستگی، اختلال در انزال، تعرق بیش از حد، اسهال یا یبوست، معده درد و نفخ، کابوس شبانه، احتقان بینی، احساس لرزش، زنگ زدن گوش ها، تاری دید، سوهاضمه، خشکی دهان ‎

عوارض جدی:

‎افت فشار و از حال رفتن، اختلالات خلق و خو ( شکاک یا برانگیخته شدن)، گیجی، ضربان قلب غیر طبیعی، احساس ضعف و خواب آلودگی بیش از حد، افکار خودکشی و احساس افسردگی

تداخلات دارویی داپوکستین و ‎منع مصرف همزمان:
MAOI ، داروهای ضد افسردگی، تیوریدازین، لیتیوم، لینزولید، تریپتوفان، ترامادول، داروهای درمان میگرن، داروهای تضعیف کننده ی اعصاب، داروهای ضد درد غیر استروئیدی (NSAID)، داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین، سایر داروهای درمان کننده ی انزال مانند سیلدنافیل و تادالافیل، داروهای ضد فشار خون مانند وراپامیل، دیلیتازم، داروهای ضد قارچ مانند فلوکونازول، آنتی بیوتیک ها مانند اریترومایسین، کلاریترومایسین

هشدار ها ‎:

- در صورتی که انزال زودرس توسط پزشک تشخیص داده نشده باشد .

‎- در صورتی که بیمار مبتلا به سایر اختلالات جنسی مانند اختلال در نعوظ هم باشد . ‎

- سابقه ی سرگیجه ناشی از افت فشار خون ‎

- در صورت مصرف مواد مخدر و روان گردان مانند LSD ، بنزودیازپین، کوکائین و ...

- در صورت سابقه ی بیماری های اعصاب و روان، صرع، خونریزی بی دلیل یا اختلال در انعقاد خون، گلوکوم، بیماری های کلیوی.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.