مواد غذایی مناسب برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوانزا
-
.
۱۳۹۷/۰۹/۲۶
1️⃣سیر
سیر میوه ای کامل است که حاوی پروتئین، شکر، کلسیم، فسفر، آهن و ویتامین B1، B و C می باشد. خاصیت آنتی بیوتیکی موجود در سیر در نتیجه مستقیم آلیسین تولید شده از سیر خام می باشد. سیر سیستم ایمنی را حمایت می کند، به خصوص زمانی که به صورت خام مصرف می شود. سیر پخته با عفونت لوزه ها و گلودرد مبارزه می کند.
2️⃣ ویتامین A
این ویتامین از تبدیل بتاکاروتن حاصل می شود و از آنتی اکسیدان های عمده یافت شده در طبیعت محسوب می شود. ویتامین A نقش مهمی در جلوگیری از سرماخوردگی و بیماری های تنفسی دارد. این ویتامین تحت عنوان رتینول شناخته می شود که به حدت بینایی و تولید رنگدانه در شبکیه کمک می کند. ویتامین A در فرآورده های حیوانی از قبیل تخم مرغ، گوشت، شیر، قلوه و جگر یافت می شود. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجاتی که نارنجی، قرمز و سبز تیره هستند مانند: گوجه فرنگی، اسفناج، بروکلی، هویج، سیب زمینی و کدو یافت می شود.
3️⃣ ویتامین C
این ویتامین تحت نام اسکوربیک اسید شناخته شده و به همراه ویتامین A و E جزو ۳ آنتی اکسیدان مهم در طبیعت هستند. ویتامین C به تولید گلبول های سفید و دفاع بدن در برابر میکروب، عفونت، سرماخوردگی و مشکلات ریوی کمک می کند. بدن شما ویتامین C را انبار نمی کند، این یک ویتامین محلول در آب است که بدن ظرف مدت کوتاهی بعد از مصرف آن را دفع می کند. جندین بار در روز از غذاهای سرشار از ویتامین C مصرف کنید ( این ویتامین با منیزیم و کلسیم بهتر عمل می کند ). ویتامین C در کلم بروکلی، گل کلم، توت فرنگی، کیوی، لیمو، طالبی، خربزه، پرتقال، فلفل سبز، گوجه فرنگی و جوانه گندم به فراوانی یافت می شود.
4️⃣ پیاز
پیاز یک منبع سرشار از مواد معدنی و میکروالمان از جمله سولفور، ویتامین B، C و فلاوینوئید می باشد که خاصیت ضد ویروسی آن اثبات شده است. همچنین دارای خاصیت ضدمیکروبی می باشد که در تخفیف و درمان بیماری ها موثر می باشد. شما بایستی حداقل روزی نصف پیاز ( به صورت خام ) میل کنید.
5️⃣ پرتقال
پرتقال علاوه بر ویتامین C حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان از جمله آلفاکاروتن و بتاکاروتن است که از بدن در برابر سرماخوردگی محافظت می کند. نوشیدن مقدار زیادی آب پرتقال علایم سرماخوردگی را کاهش می دهد و به شما کمک می کند تا بر بیماری غلبه کنید. فراموش نکنید که پوسته سفید زیر گوشت پرتقال را میل کنید، زیرا حاوی مقدار زیادی بیوفلاوینوئید و ویتامین C می باشد.