منظور از بیماری های قلبی - عروقی چیست؟
-
-
۱۳۹۷/۰۵/۳۱
بیماری های قلبی - عروقی نارسایی هایی هستند که قلب و سیستم گردش خون را تحت تاثیر قرار می دهند مانند: بیماری های عروق کرونر ( عروق تغذیه کننده بافت قلب )، سکته قلبی، فشار خون بالا، سکته مغزی، درد قلبی سینه ای ( آنژین صدری ) و بیماری های قلبی روماتیسمی.
منظور از بیماری های عروق کرونر بیماری هایی می باشند که با تاثیر بر عروق تغذیه کننده قلب ( عروق کرونر ) سبب بروز حمله قلبی می شوند. سکته قلبی در نتیجه انسداد شریان های کرونر و نرسیدن اکسیژن و مواد غذایی به قلب رخ می دهد.
سکته مغزی نیز نتیجه کمبود خون رسانی ( خون رسانی نامناسب ) به مغز در اثر بسته شدن عروق مغزی است، البته این عارضه گاهی اوقات در اثر خون ریزی های داخل مغزی به وقوع می پیوندد.
چه زنانی بیشتر به بیماری های قلبی - عروقی مبتلا می شوند؟
زنانی که بیشتر در معرض عوامل خطر برای بیماری های قلبی - عروقی قرار دارند. عوامل خطر خصوصیات یا عادت هایی هستند که افراد را مستعد ابتلا به یک بیماری خاص می کنند. کشیدن سیگار، فشار خون و کلسترول بالا، اضافه وزن و کم تحرکی همگی از عوامل خطری هستند که به راحتی می توانید با کنترل آن ها احتمال بروز بیماری های قلبی - عروقی را کاهش دهید.
عواملی هم وجود دارند که فقط تا حدی در کنترل شما هستند؛ مثل بیماری دیابت. دسته ای از عوامل نیز کاملا از کنترل شما خارج اند مثل سالخوردگی، بیماری های قلبی مادرزادی و مسائل ژنتیک.
باید بدانید که زنان سالخورده و زنان یائسه بیشتر از سایرین در معرض خطر قرار دارند. یائسگی با کاهش تولید هورمون استروژن در بدن زنان، سلامت قلب آن ها را به مخاطره می اندازد. در واقع یائسگی عاملی است که سبب می شود زنان بیشتر از قبل در معرض خطر ابتلا به نارسایی های قلبی قرار داشته باشند. بنابراین پس از آغاز دوران یائسگی باید خیلی بیشتر نگران قلب خود باشید.