علائم و درمان گرمازدگی چیست؟

 ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
علائم و درمان گرمازدگی چیست؟

قسمت دوم:

عوامل خطر در گرمازدگی
گرمازدگی اغلب به افراد مسنی آسیب می زند که خانه آنها فاقد وسایل خنک کننده مناسب می باشد. گروه های دیگری که در معرض خطر گرمازدگی هستند افرادی می باشند که آب کافی نمی نوشند، افرادی که دچار بیماری مزمن بوده و یا افرادی که الکل بیش از حد مصرف می کنند.
گرمازدگی علاوه بر دمای بالای هوا به رطوبت هوا نیز بستگی دارد. دمای بالای هوا به همراه رطوبت بالای 60 درصد مانع تعریق بدن شده و همین موضوع مانع این می شود که بدن بتواند حرارت خود را کاهش دهد و در نتیجه فرد دچار گرمازدگی می شود.
 
سایر عوامل خطر مرتبط با گرمازدگی عبارتند از:

1- سن: نوزادان و کودکان زیر 4 سال و افراد بالای 65 سال بیش از سایرین در معرض خطر گرمازدگی می باشند، زیرا بدن این افراد کندتر از سایرین قادر به تنظیم درجه حرارت می باشد.
2- وضعیت سلامت عمومی: افرادی که دچار مشکلاتی از قبیل بیماری های قلبی – ریوی، بیماری های کلیوی، چاقی یا لاغری زیاد، فشار خون بالا، دیابت، بیماری های روحی – روانی، مصرف بیش از حد الکل و آفتاب سوختگی می باشند و یا هر بیماری که باعث ایجاد تب در بیمار شود بیش از سایرین در معرض خطر گرمازدگی می باشند.
3- مصرف داروها: داروهایی که می توانند خطر گرمازدگی را افزایش دهند عبارتند از: آنتی هیستامین ها، قرص های لاغری، داروهای مدر یا دیورتیک، داروهای خواب آور، مسکن ها، محرک ها، داروهای ضدصرع، داروهای قلبی و فشارخون مانند بتابلاکرها و داروهایی که برای بیماران روحی روانی تجویز می شوند مانند داروهای ضدافسردگی و داروهای ضدسایکوز. علاوه بر اینها داروهای غیر مجاز مانند کوکائین و متاآمفتامین نیز می توانند خطر گرمازدگی را افزایش دهند.
نتایج بررسی های صورت گرفته بر روی تعدادی از بیماران مبتلا به دیابت نشان می دهد که این بیماران بیش از سایرین در معرض عوارض ناشی از گرمازدگی و حتی بستری شدن بر اثر گرمازدگی می باشند.

پیشگیری از گرمازدگی
هنگام گرمای شدید هوا بهترین کار ماندن در منزل و استفاده از وسایل خنک کننده هوا می باشد، اما چنانچه مجبور به بیرون رفتن از منزل هستید برای پیشگیری از گرمازدگی موارد زیر را رعایت کنید:
1- لباس های خنک، گشاد و رنگ روشن بپوشید و از کلاه لبه دار استفاده کنید.
2- حتما از کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 30 استفاده کنید.
3- مایعات زیاد بنوشید. برای جلوگیری از کم آبی توصیه می شود روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید. در هنگام فعالیت بدنی در هوای گرم توصیه می شود که هر 20 دقیقه یکبار آب بنوشید حتی اگر احساس تشنگی نمی کنید.
4- تا حد امکان برنامه های خود را طوری تنظیم کنید که در ساعات خنک تر و یا صبح زود کارهای بیرون از منزل خود را انجام دهید.
 
سایر اقدامات پیشگیرانه عبارتند از:

- در روزهای گرم به رنگ ادرار خود توجه کنید چنانچه رنگ ادرار تیره شده باشد نشانه کم آبی بدن بوده و لازم است آنقدر مایعات مصرف کنید که رنگ ادرار روشن شود.
- کاهش وزن ناگهانی پس از بیرون ماندن در گرما و یا انجام تمرینات ورزشی در گرما نشانه کم آبی بدن بوده و باید سریعا با مصرف مایعات کافی جبران شود.
در روزهای گرم از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین و الکل خودداری کنید، زیرا هر دو این مواد باعث می شوند مایعات بیشتری از بدن دفع شده و مشکلات ناشی از گرما را تشدید می کنند. چنانچه الکترولیت های بدن کاهش یابد بهترین راه برای تامین آب مصرف آب میوه های طبیعی می باشد.
چنانچه دچار بیماری صرع، مشکلات قلبی و بیماری های کلیوی می باشید و یا به دلیلی مجبور به رعایت رژیم محدودیت مصرف مایعات هستید لازم است حتما با پزشک خود مشورت کنید تا بدانید که تا چه میزان مجاز به نوشیدن مایعات هستید.
چنانچه منزل شما مجهز به وسایل سرمایشی نیست سعی کنید پنجره های دو طرف ساختمان را باز بگذارید تا هوا جریان داشته باشد و مواقع آفتابی با کشیدن پرده ها مانع تابش شدید نور خورشید شوید.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.