علائم و درمان گرمازدگی چیست؟

 ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
علائم و درمان گرمازدگی چیست؟

قسمت اول:

گرمازدگی که در فصول گرم سال اتفاق می افتد یک مشکل جدی است و نیازمند رسیدگی فوری می باشد. در صورتی که فرد علائم گرمازدگی شدید را داشته باشد باید به سرعت مورد رسیدگی قرار گرفته زیرا گرمازدگی شدید حتی می تواند جان فرد را به خطر بیاندازد.
گرمازدگی شدید می تواند باعث آسیب به مغز و سایر ارگان های داخلی شود. گرمازدگی معمولا در افراد بالای 50 سال و کودکان خطر بیشتری ایجاد می کند، اما این بدین معنی نیست که افراد جوان از خطر گرمازدگی دور هستند بلکه گرمازدگی در هر سنی می تواند خطرناک باشد. گرمازدگی به دلیل ماندن طولانی مدت در هوای گرم است که اغلب همراه با کم آبی بدن نیز می باشد و در نهایت منجر به اختلال در سیستم کنترل دمای بدن می گردد. در گرمازدگی درجه حرارت بدن به بالای 40 درجه سانتیگراد رسیده و باعث ایجاد اختلالاتی در سیستم اعصاب مرکزی فرد می شود. سایر علائم شایع گرمازدگی عبارتند از حالت تهوع، گیجی، تشنج و حتی گاهی اوقات کما.

علائم گرمازدگی
نشانه و علامت مهم گرمازدگی افزایش درجه حرارت بدن به بالای 40 درجه سانتیگراد می باشد. سایر علائم عبارتند از:
- سردرد ضربان دار
- سرگیجه و احساس سبکی سر
- کمبود تعریق با وجود احساس گرما
- پوست قرمز، خشک و داغ
- ضعف و یا کرامپ عضلات
- تهوع و استفراغ
- افزایش ضربان قلب
- تنفس سریع و کوتاه
- تغییرات رفتاری مانند گیجی و تلوتلو خوردن
- تشنج
- بی هوشی

اقدامات اولیه در مواجهه با گرمازدگی
چنانچه فکر می کنید فردی دچار گرمازدگی شده می بایست سریعا با اورژانس تماس گرفته و یا وی را به اولین مرکز درمانی مجهز منتقل کنید. تعلل و از دست دادن وقت در مواجهه با فردی که دچار گرمازدگی شده می تواند خطرناک بوده و حتی منجر به مرگ وی شود. تا زمانی که منتظر رسیدن نیروهای اورژانس هستید باید چندین کار را حتما انجام دهید: ابتدا سعی کنید فرد را به جایی که هوای خنک داشته یا کولر روشن است و حداقل دارای سایه است انتقال دهید و لباس های غیرضروری را از بدن وی را خارج کنید.
سایر اقدامات اولیه عبارتند از:
1- پس از انتقال بیمار به جای خنک و یا سایه سعی کنید بدن وی را خنک کنید. این کار را می توانید با مرطوب کردن بدن توسط یک اسفنج خیس و یا حتی با استفاده از شلنگ آب انجام دهید.
2- سعی کنید کیسه یخ در ناحیه زیر بغل، کشاله ران، گردن و پشت بیمار قرار دهید زیرا این نواحی دارای عروق خونی فراوانی در نزدیکی سطح پوست بوده و خنک کردن این نواحی می تواند درجه حرارت بدن را کاهش دهد.
3- در صورت داشتن امکانات بیمار را در وان آب سرد قرار دهید.
نکته مهم و قابل توجه این است که به هیچ عنوان از یخ برای خنک کردن افراد مسن، نوزادان و کودکان زیر 4 سال و افرادی که دچار بیماری های مزمن هستند استفاده نکنید زیرا این کار می تواند خطرناک باشد.
اگر اورژانس تاخیر داشت بهتر است تلفنی از آنها بخواهید موارد لازم تا رسیدن اورژانس را به شما آموزش دهند...

ادامه دارد...

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.