نکاتی در مورد مصرف انواع داروها

 ۱۳۹۷/۰۴/۱۳
نکاتی در مورد مصرف انواع داروها

نکاتی در مورد کپسول ها:

بهتر است کپسول را در انتهای زبان قرار داده و به همراه آب قورت دهید. توصیه می شود که محتویات داخل کپسول را خالی نکنید تا به صورت پودر با آب یا آبمیوه بخورید. این کار اشتباه است زیرا برخی از کپسول ها طوری طراحی شده اند که در بخش مشخصی از دستگاه گوارش آزاد شوند و یا محتویات آنها به مرور خارج شده تا اثرات لازم را داشته باشند. بنابراین در صورتی که محتویات کپسول مستقیما مورد مصرف قرار گیرند ممکن است دارو اثرات لازم را نداشته باشد.

نکاتی در مورد داروهای مایع:

ابتدا لازم است برچسب دارو را مطالعه نمایید. چنانچه روی آن عبارت " قبل از مصرف به خوبی تکان دهید " نوشته شده بود، لازم است حتما این کار را انجام دهید. بهتر است برای مصرف داروهای مایع از پیمانه داخل جعبه استفاده کنید زیرا ممکن است هنگام استفاده از قاشق های موجود در منزل دوز مناسب دارو رعایت نشود. این نکته به خصوص در مورد داروهایی مثل آنتی بیوتیک ها لازم است رعایت شود زیرا دوز مصرف آنها باید دقیق باشد. بهتر است دارو را تا زمانی که پزشک تجویز کرده مصرف کنید.

مصرف داروهای تاریخ گذشته:

مصرف داروهای تاریخ گذشته در اکثریت موارد مشکلی برای بیمار ایجاد نمی کند فقط تاثیر دارو را از بین برده و یا کاهش می دهد. البته در مواردی که داروی مصرفی مثلا آنتی بیوتیک باشد ممکن است به دلیل کاهش اثر دارو عفونت کنترل نشده و بیمار با مشکل مواجه شود. در صورت مصرف اشتباهی داروی تاریخ گذشته بلافاصله مابقی آن را معدوم کرده و داروی جدید از داروخانه تهیه کنید.

مصرف بیش از حد مجاز دارو:

در صورت مصرف بیش از حد مجاز دارو اولین نکته این است که دچار اضطراب نشوید تا تصمیم درستی بگیرید و زمان را از دست ندهید. در صورت وجود علائم زیر در فردی که دارو را بیش از اندازه مصرف کرده بلافاصله با اورژانس تماس گرفته و یا بیمار را به اولین مرکز درمانی مجهز منتقل کنید.
- تهوع
- استفراغ
- اشکال در تنفس
- عدم هوشیاری
- تشنج
- توهم
- خواب آلودگی
- گشادی مردمک ها
*حتما جعبه قرص یا دارویی را که مصرف شده همراه خود به مرکز درمانی ببرید.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.