نکاتی درباره داشتن تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان
-
-
۱۳۹۷/۰۳/۱۰
1- برای داشتن تغذیه صحیح در ماه رمضان 2 اصل تنوع و تعادل باید رعایت شود. یعنی از تمام گروه های اصلی غذایی و به مقدار کافی استفاده شود. نه پرخوری و نه کم خوری.
2- در زمان روزه داری برای تامین انرژی مورد نیاز سلول ها و جلوگیری از تحلیل رفتن بافت عضلات باید کربوهیدرات ها و چربی های سالم را به میزان کافی دریافت کنیم.
3- دریافت پروتئین برای بدن ضروری است، اما باید بدانیم که پروتئین ها نسبت به کربوهیدرات ها و چربی ها نقش کمتری در تولید انرژی مورد نیاز بدن ایفا می کنند.
4- توصیه می شود افرادی که اضافه وزن دارند و چاق هستند میزان دریافت مواد غذایی خود را با یک برنامه غذایی صحیح تا 20%!(MISSING)کاهش دهند تا کمکی به سوزاندن چربی های اضافی بدن خود کنند.
5- در این دوران از مصرف انواع هله هوله ها و مواد غذایی کم ارزش، که فقط پرکننده حجم معده هستند باید خودداری شود.
6- سالمندان اگر روزه می گیرند، باید مراقبت بیشتری کنند؛ چون کاهش میزان آب در بدن
سالمندان و کاهش قند خون، ممکن است باعث سرگیجه شود و این گونه سرگیجه ها اگر موجب
از حال رفتن و افتادن شود، برای سالمندان خطر آفرین است.
7- به طور کلی بهتر است در فاصله ی سحر تا افطار از انجام فعالیت ورزشی اجتناب شود و انجام آن را به ساعتی بعد از صرف افطار موکول کرد خصوصاً فعالیتهای سنگین ورزشی باید پس از صرف افطار باشد البته نه با معده کاملا پُر.
8- هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و گرم توصیه می شود مثل سوپ، فرنی، حلیم و نان و غلات و همچنین لبنیات مثل شیر و پنیر ...
9- استفاده از سبزی و میوه در هنگام افطار و همچنین در فاصله ی بین افطار تا سحر، به دلیل اینکه منبع خوبی از آب و فیبر هستند، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مانع بروز یبوست می شود.
10- از مصرف زیاد مواد قندی ساده ( زولبیا و بامیه) خصوصا در وعده سحر خودداری شود، زیرا مصرف زیاد آنها ابتدا سبب افزایش قند خون شده و سپس موجب افت بالای قند خون و زودتر گرسنه شدن فرد می شود و این موضوع باعث بی حالی و عدم تمرکز شخص می شود.