کدام مواد غذایی غنی از فولات هستند ؟

 ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
کدام مواد غذایی غنی از فولات هستند ؟

فولیک اسید در واقع فرم مصنوعی فولات است. فولات به طور طبیعی در برخی از مواد غذایی موجود است.
منابع طبیعی فولات شامل:
- سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج، بروکلی و کاهو
- نخود، لوبیا و عدس
- میوه هایی مانند لیمو، موز و ملون
- محصولات غذایی غنی شده با فولیک اسید مثل برخی از نان ها، آبمیوه ها و غلات صبحانه
- برنج قهوه ای
- مارچوبه
منابع تامین فولیک اسید را در برنامه روزانه غذایی خود بگنجانید.

عوارض مصرف بیش از اندازه فولیک اسید چیست؟

فولیک اسید نیز همانند سایر مکمل ها باید به اندازه مصرف شود و نباید در مصرف آن زیاده روی شود. مصرف بیش از حد مجاز فولیک اسید فرد را دچار عوارض جانبی می کند. البته این عوارض به ندرت پیش می آید زیرا مصرف اسید فولیک تا اندازه ای ایمن است. اما مصرف بیش از اندازه آن باعث تهوع، نفخ و بی خوابی می شود.
مصرف همزمان مقادیر بالای فولیک اسید با برخی از داروها تداخل دارد و باعث کاهش اثر آن می شود. به طور مثال داروهایی مثل داروهای دیابت، قرص های خواب آور و برخی از آنتی بیوتیک ها می توانند جذب فولیک اسید را کاهش دهند.
لازم به ذکر است که مصرف زیاد فولیک اسید در برخی مواقع می تواند عوارض جدی و خطرناک کمبود ویتامین B12 را پنهان کند و فرد متوجه این کمبود که بسیار خطرناک است نمی شود (البته این حالت به ندرت اتفاق می افتد).

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.