فولیک اسید و لزوم مصرف آن قبل و در طی بارداری

 ۱۳۹۶/۱۲/۱۵
فولیک اسید و لزوم مصرف آن قبل و در طی بارداری

فولات که در گذشته فولاسین نامیده می شد در واقع همان فولیک اسید است. در ابتدا بهتر است بدانید که فولات و فولیک اسید مشابه هم هستند و تفاوت آنها در این است که نوع طبیعی که در مواد غذایی یافت می شود فولات نام دارد و نوعی از آن که توسط کارخانجات داروسازی به صورت دارو تولید می شود فولیک اسید نامیده می شود و هر دو این اسامی اثرات یکسانی در بدن دارند.
فولیک اسید نوع دارویی فولات است که در مواد غذایی یافت می شود.

فولات یا فولیک اسید یکی از انواع ویتامین B می باشد که برای رشد و نمو و تقسیم سلول ها و همچنین متابولیسم بدن ضروری است. شواهد نشان می دهند که بسیاری از افراد از کمبود این ویتامین رنج می برند.

چرا باید فولیک اسید مصرف کنیم؟
کمبود فولیک اسید باعث ایجاد برخی از انواع کم خونی ها می شود و در این موارد برای درمان کم خونی از مکمل های فولیک اسید استفاده می شود. کمبود فولات در افرادی که مشکلات گوارشی دارند و یا کسانی که دچار بیماری های کبد و کلیه می باشند و کسانی که الکل زیاد مصرف می کنند بسیار شایع است.
یکی دیگر از کاربردهای فولیک اسید کاهش سمیت برخی داروهاست. فولیک اسید باعث کاهش سمیت دارویی به نام متوتروکسات می شود. متوتروکسات دارویی است که در مبتلایان به پسوریازیس و آرتریت روماتوئید استفاده می شود. مصرف مکمل های حاوی فولیک اسید در برخی از بیماری ها توصیه می شود. اما یکی از مهمترین موارد مصرف فولیک اسید در دوران بارداری به خصوص در 3 ماهه اول بارداری می باشد. همچنین مصرف فولیک اسید در زنانی که می خواهند اقدام به بارداری کنند نیز واجب است.

فولیک اسید و بارداری
مصرف فولیک اسید که در واقع نوعی ویتامین B محسوب می شود برای خانم های باردار بسیار ضروری است. مصرف فولیک اسید به خانم هایی که قصد بارداری دارند نیز به شدت توصیه می شود.
مصرف مکمل های فولیک اسید قبل از اقدام به بارداری و در نیمه اول بارداری از نقص های لوله عصبی جنین پیشگیری می کند. کمبود فولیک اسید در اوایل بارداری باعث ایجاد نقص در طناب نخاعی جنین می شود و جنین دچار مشکلاتی نظیر اسپینا بیفیدا می گردد.
بهتر است فولیک اسید حتی از قبل از اقدام به بارداری مصرف شود.


مقدار لازم فولیک اسید چقدر است؟
متخصصین توصیه می کنند که زنانی که اقدام به بارداری می کنند باید روزانه 400 تا 600 میکروگرم فولیک اسید مصرف کنند و حداقل تا پایان 12 هفته اول بارداری نیز روزانه این مقدار فولیک اسید مصرف کنند.
زنانی که مبتلا به صرع هستند، زنان دیابتی و در برخی از بیماری ها باید قبل از بارداری و در حین بارداری اسید فولیک بیشتری مصرف کنند. همچنین زنانی که در بارداری های قبلی خود نوزاد دچار نقص عصبی به دنیا آورده اند و یا کسانی که سابقه خانوادگی این مشکل را دارند باید مقدار بیشتری اسید فولیک مصرف کنند. این افراد باید برای تعیین دوز دقیق اسید فولیک به پزشک مراجعه کنند.
کودکان 4 تا 9 ساله باید روزانه 200 میکروگرم فولیک اسید و یا فولات (نوع طبیعی فولیک اسید که از طریق تغذیه به بدن می رسد) مصرف کنند. نوجوانان 9 تا 13 سال نیز باید روزانه 300 میکروگرم فولیک اسید یا فولات مصرف کنند.
این میزان در افراد بالای 14 سال به 400 میکروگرم روزانه افزایش پیدا می کند. زنان شیرده نیز باید روزانه حداقل 500 میکروگرم فولیک اسید استفاده کنند.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.