چه کسانی بیشتر دچار شوره سر می‌شوند؟

 ۱۳۹۶/۱۱/۲۱
چه کسانی بیشتر دچار شوره سر می‌شوند؟

تقریباً همه افراد و در هر سنی می‌توانند دچار این مشکل شوند؛ ولی بعضی افراد برای ابتلا به شوره سر مستعدتر هستند. شوره بیشتر در سنین نوجوانی شروع می‌شود و تا میانسالی ادامه دارد. البته افراد مسن هم گاهی به این مشکل دچار می‌شوند. به طور کلی مردان بیشتر از زنان دچار شوره سر می‌شوند. به علاوه‌، افرادی که پوست سر چرب دارند برای ابتلا به این بیماری مستعدتر هستند؛ به این دلیل که قارچ مالاسزیا در پوست‌های چرب بهتر رشد و تکثیر می‌کنند و البته بیماری‌های خاصی می‌تواند احتمال ایجاد شوره سر را بالا ببرند. از جمله این بیماری‌ها پارکینسون و سایر بیماری‌های اعصاب هستند. همچنین افرادی که دچار نقص دستگاه ایمنی هستند، مثل AIDS، بیشتر مستعد ابتلا به شوره سر هستند. نقص دستگاه ایمنی، احتمال شوره سر را افزایش می دهد.

شوره را چگونه می‌توان برطرف کرد؟

شوره تقریباً در تمام موارد کنترل می‌شود، اما معمولاً باید راه‌های زیادی را امتحان کرد تا در نهایت نتیجه مطلوب حاصل شود. برای شوره‌های ملایم‌تر، شامپوهای ضدشوره روزانه و یا شامپوهایی که چربی سر را کنترل می‌کنند، عموماً درمان مناسبی هستند. در موارد شدیدتر نیاز به شامپوهای تخصصی ضد شوره است. این شامپوها خواص درمانی بیشتری دارند و قدرتمندتر علیه شوره عمل می‌کنند.
ترکیبات مختلفی در شامپوهای ضد شوره استفاده می شوند. یکی از این ترکیبات پریتیون زینک (pyrithione Zinc) است. این ترکیب ضد باکتری و ضد قارچ است. این ماده در شامپوهای روزانه و معمولاً ارزان قیمت‌تر استفاده می‌شود. ماده‌ای وجود دارد به نام قیر ذغال. از این ترکیب برای درمان شوره سر استفاده شده است که روند مردن سلول‌های پوست و پوسته‌ریزی را کند می‌کند. این ترکیب در افرادی که دارای موی روشن هستند می‌تواند تغییر رنگ ایجاد کند. سالیسیلیک اسید یک ماده لایه‌بردار است و می تواند پوسته‌ها را از کف سر جدا کند. البته این اثر می‌تواند موجب خشکی شدید پوست شود. شوره تقریبا در تمام موارد کنترل می شود.

 

کی باید به پزشک مراجعه کنم؟

معمولاً برای درمان شوره سر نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اما در صورتی که علائم عفونت مثل قرمزی تورم یا حساسیت بیش از حد داشتید و در پوست شما اگزما دیده شد یا خارش زیادی در پوست سر خود داشتید، توصیه می‌شود که به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید. همچنین زمانی که درمان‌های معمولی پاسخگو نبود و شوره همچنان مقاومت می‌کرد به پزشک متخصص مراجعه کنید.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.