بهداشت محل نگهداری مواد غذایی
-
-
۱۳۹۶/۱۱/۰۹
بهداشت مواد غذایی و نیز آشپزخانه که محل نگهداری مواد غذایی است، سلامت مواد غذایی و در نتیجه سلامت ما را تأمین می کند.
1- از ورد حشراتی مانند مگس، پشه، سوسک و مورچه و یا جانورانی مانند موش به آشپزخانه جلوگیری کنید.
2- در سطل زباله را همیشه ببندید.
3- روی کابینت ها و کف آشپزخانه را به طور مرتب تمیز نمایید.
4- ظرف های غذا را برای مدت طولانی، نشسته باقی نگذارید، زیرا باعث جمع شدن آلودگی می شود. سینک ظرفشویی را نیز حداقل هفته ای یکبار ضدعفونی کنید.
5- میوه ها و سبزیجاتی را که به طور خام مصرف می شوند، ابتدا داخل ظرفی که آب و چند قطره مایع ظرفشویی دارد، قرار دهید و پس از شستن، ضدعفونی کنید؛ بعضی میکروب ها تنها با استفاده از مایع ظرفشویی از بین می روند.
6- تخته ای که برای بریدن مواد گوشتی خام استفاده می کنید، از تخته ای که برای خرد کردن سبزی و یا مواد غذایی پخته استفاده می شود، جدا نمایید.
7- نباید غذا را پس از پختن، بیشتر از ۲ ساعت در دمای اتاق نگه داشت، پس از ۲ ساعت باید آن را داخل یخچال گذاشت. برای گرم کردن دوباره، باید آن را به قدری گرم کنید که اگر غذا جامد است، بخار از آن بلند شود و اگر مایع است بجوشد، این کار می تواند به از بین رفتن میکروب های غذا کمک کند.