بهداشت نگهداری مواد غذایی

 ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
بهداشت نگهداری مواد غذایی

سلامت و بهداشت غذا نیز به اندازه انتخاب مناسب آن در تغذیه ما مؤثر است.
شرایط نگهداری غذا می تواند ارزش آن را حفظ کرده و یا باعث از دست رفتن مواد مغذی آن شود.
برای نگهداری بعضی از مواد غذایی، باید بیشتر دقت شود. تغییرات کوچک می تواند زمان ماندگاری غذاها را افزایش داده و مواد مغذی آنها را حفظ کند.
انتخاب روش پخت غذا نیز بر میزان ارزش غذایی آن مؤثر است.

نکاتی برای نگهداری مواد غذایی

🔹سیب زمینی و پیاز را در جای خشک و تاریک نگهداری نمایید. قسمت های سبز سیب زمینی و قسمت جوانه زده ی پیاز را قبل از پخت جدا کنید، زیرا مواد سمی دارند.
🔹روغن را در کنار گاز نگهداری نکنید.
🔹سبزی ها و میوه ها را در ظروف در بسته و در یخچال نگهداری نمایید.

فرآیندهای غذایی

فرآیندها علاوه بر اینکه زمان فاسد شدن را به تأخیر می اندازند، بر مواد مغذی نیز تأثیر می گذارند. ممکن است بعضی از مواد مغذی را کاهش دهند و یا گاهی باعث افزایش آن شوند.

انواع فرآیندها:
- پاستوریزه کردن و استریلیزه کردن
- خشک کردن
- فرآیند سرمایی
- افزودنی ها و نگهدارنده ها
- استفاده از اشعه ها

روش های پخت غذا:

برای پخت غذا روش های مختلفی وجود دارد. برای تهیه یک غذا ممکن است، تنها از یک روش استفاده کنید یا اینکه چند روش را با هم به کار گیرید.
روش های مختلف پخت، نه تنها بر طعم غذا تأثیر می گذارند، بلکه می توانند تأثیر مفید یا مخربی بر ارزش غذا داشته باشند، یا حتی مواد خطرناکی در غذا تولید نمایند.

روش های مختلف پخت:
- پخت تحت فشار
- کباب کردن
- پخت معمولی
- سرخ کردن

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.