مصرف ترشیجات خوب یا بد است؟
-
-
۱۳۹۶/۰۹/۲۹
ترشى یک ماده غذایى کم کالرى است که می توان در کنار غذا به عنوان چاشنى استفاده کرد. ترشى حاوى فیبر، ویتامین و مواد معدنى می باشد.
توجه
مصرف متعادل ترشیجات در کنار غذا مشکلى ندارد، اما نباید جاى سبزیجات تازه را بگیرد.
ترشى جزء چاشنى هایى است که میل به غذا را زیاد می کند، لذا موجب دریافت کالرى اضافى و چاقى می شود.
مصرف بى رویه ترشى باعث عوارض متعددى می شود که شامل:
- مشکلات گوارشى و افزایش خطر ابتلا به سرطان معده
- افزایش وزن به علت جمع شدن آب در بدن
- افزایش فشار خون
- بالا رفتن قند خون
توجه
ترشى میوه هاى مختلف نظیر آلبالو، انبه و... حاوى کالرى بسیار بالاترى نسبت به ترشى سبزیجات است و بهتر است در مورد مقدار مصرف آن حتما با مشاور تغذیه خود مشورت کنید.
- تعادل را رعایت کنیم
- ترشی کلسترول و چربی غذا را کاهش نمیدهد.
برخی افراد عادت دارند کلهپاچه یا سیراب شیردان را با آبلیمو، آبغوره، سرکه و سیرترشی مصرف میکنند. آنها معتقدند ترشیها تا حدودی چربی و کلسترول موجود در این فرآوردهها را خنثی میکنند و از کالری این غذا میکاهند، اما باید بدانید مواد ترش تنها احساس دهانی را تغییر میدهند و با تجزیه سریع چربیها به هضم و جذب بهتر آن کمک میکند؛ بنابراین نهتنها کاهنده کالری غذا نیستند بلکه موجب جذب بهتر چربی و ورود آن به بافتهای بدن و از سوی دیگر با رفع چربی از دهان و کمک به ترشح بیشتر غدد بزاقی و اسید معده موجب افزایش اشتها شده و تمایل افراد را به مصرف غذاهای چرب بیشتر میکنند. البته این را هم بدانید مواد ترش به دلیل ویتامین C بالا به جذب بهتر آهن فرآوردههای پروتئینی کمک میکنند و از میزان سمیت آن میکاهند.