مواد غذایی که باعث سوزش سر دل (ترش کردن) می شوند:
-
-
۱۳۹۶/۰۸/۲۳
سوزش سر دل نشانه ای از عملکرد نامناسب دریچه مری بوده و به سبب بازگشت محتویات اسیدی معده به مری است. گاهی اوقات علائم سوزش سر دل آنقدر قوی است که فرد آن را با حمله قلبی اشتباه می گیرد. سوزش سر دل می تواند ناشی افزایش تولید اسید معده باشد. برخی از غذاها باعث به هم خوردن تعادل pH بدن و افزایش سطح اسیدیته شده و یا موجب تاخیر در تخلیه معده به روده می شوند. این غذا ها عبارتند از:
1️- شکلات:
شکلات به سه دلیل برای افرادی که از بازگشت اسید رنج می برند مضر است. اول آن که شکلات حاوی کافئین و محرک های دیگری مانند تئوبرومین است که باعث بازگشت یا سوزش معده می شوند.تئوبرومین مانع تنگ شدن ماهیچه دریچه تحتانی می شود و به این ترتیب به شکل مستقیم احتمال بازگشت شدید اسید را افزایش می دهد. دوم آن که شکلات چربی بالایی دارد، یعنی هضم آن طولانی تر است و می تواند محرک بازگشت یا سوزش معده باشد. و سوم آن که کاکائو می تواند باعث شود سلول های روده ای، دریچه مری را شل کنند و اجازه دهد اسید معده زیاد شود.
2️- ادویه جات و سیر و پیاز:
این چاشنی ها باعث تاخیر در تخلیه ی معده و افزایش زمان باقی ماندن غذا در معده و در نتیجه در معرض اسید قرار گرفتن بیشتر معده می شوند و کارکرد مناسب دریچه بالایی معده را مختل می کنند.
3️- قهوه:
قهوه یکی از منابع اصلی کافئین است و کسانی که از سوزش سر دل رنج می برند، باید از آن اجتناب کنند. کافئین باعث افزایش اسیدیته معده و بازگشت اسید می شود. همچنین قهوه فشار را در دریچه تحتانی معده کاهش می دهد، که می تواند در افراد مستعد باعث سوزش سر دل یا وخامت اوضاع شود. قهوه فرآیند تخلیه معده را نیز سرعت می بخشد که ممکن است باعث شود محتوای به شدت اسیدی آن خیلی سریع تر از حالت عادی وارد روده کوچک شود. این امر سبب جراحت بافت روده ای می شود.
4️- غذا های سرخ کرده:
غذاهای سرخ شده از قبیل سیب زمینی سطوح بالای چربی های ترانس را در خود جای داده اند که نه تنها بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارند، بلکه باعث افزایش تولید اسید و حضور سموم می شوند.
5️- گوشت های فرآوری شده و مواد غذایی کنسرو شده:
سرشار از مواد افزودنی و شیمیایی و همچنین چربی ها هستند که باعث افزایش کلی اسیدیته بدن من جمله معده می شوند.
6️- گوشت قرمز:
مصرف بیش از حد گوشت قرمز سطح التهاب و اسیدیته بدن را بالا می برد و به علت دیر هضم بودن، مشکلات گوارشی را می تواند ایجاد کند.
7️- گوجه فرنگی:
گوجه ها سرشار از اسیدسیتریک، مالیک اسید، و آسکوربیک اسید هستند که به محض مصرف این اسیدها، معده شروع به تولید اسید خیلی زیاد می کنددر صورت بازگشت معده از گوجه و محصولات آن، مانند سس کچاپ، سس چیلی و رب زیاد پرهیز کنید.
8️- مرکبات:
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و گریپ فروت اسید آسکوربیک (ویتامین سی) فراوانی دارند و برای مجرای گوارشی آزاردهنده هستند. بنابراین، از مصرف این میوه ها چه به صورت کامل و چه به صورت آب میوه خودداری کنید. اسیدیته بالای مرکبات سبب شل شدن دریچه مری و تشدید علائم می شود، به ویژه وقتی که با معده خالی مصرف شوند.