حقایقی در باب مصرف آرامبخش ها

 ۱۳۹۶/۰۸/۰۱
حقایقی در باب مصرف آرامبخش ها

ایران به لحاظ میزان مصرف دارو جزو ۲۰ کشور نخست دنیاست. متاسفانه امروزه فرهنگ خوددرمانی به‌طور وسیعی در کشور رواج یافته به‌طوری که افراد پس از مواجهه با کوچک‌ترین مشکل و ناراحتی سریعا اقدام به تهیه دارو می‌کنند؛ در حالی‌که هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد چگونگی اثربخشی دارو و عوارض و عواقب مصرف خودسرانه آن ندارند.

- دارویی که پزشک برای شما به تعداد یا برای مدت زمان مشخص نسخه می کند، فقط به همان تعداد و برای همان مدت مصرف نمایید.
 مصرف یک دوره از یک داروی نسخه شده به هیچ عنوان مجوزی برای مصرف خودسرانه ی دفعات بعدی نیست.
- اغلب دارو ها در صورت مصرف به اندازه و تحت نظر عوارضی ندارند، اما در صورت تکرر استفاده سبب ایجاد عوارض دارویی می گردند و در مورد داروهای آرام بخش این عوارض شامل: وابستگی کامل به دارو و بروز علایم سندرم محرومیت با قطع دارو، افسردگی، افزایش ریسک تمایل به خودکشی، توهم، تغییرات ریتم قلبی، اختلال بینایی و تنفسی، اسهال یا یبوست، خشونت طلبی و پرخاشگری، اختلالات قاعدگی، اختلالات جنسی، اختلالات ادراری، پارکینسون، سوء هاضمه، آسیب کلیه و کبد، تحلیل عضلانی و ... می باشند؛ ضمن اینکه این گونه دارو ها تداخلات زیادی دارند و ممکن است نا خواسته با مصرف برخی داروها و یا حتی غذا ها اثر آنها افزایش یافته و خطرات ناشی از کم شدن هوشیاری و یا حتی مرگ را در پی داشته باشد.
- اگر خودسرانه داروی آرامبخشی مصرف کرده اید و یا داروی تجویز شده ی خود را بیش از حد ادامه داده اید، برای ترک آن هم راه های متعددی از جمله تغییر دارویتان به داروهای ضعیف تر و سپس قطع کامل آن هست.
اگر مدت طولانی از این قبیل داروها مصرف کرده اید بسته به نوع دارو بهتر است آزمایش CBC، آزمایش کامل ادرار و الکترولیت های خون را انجام دهید.
این دارو ها می توانند توانایی یادگیری و به یاد آوردن اطلاعات جدید را مختل کرده و با توانایی انجام کارهای فیزیکی و فکری معین تداخل کنند. حساسیت نسبت به آثار این داروها با افزایش سن افزایش می یابد. زمانی که بالغان دارای سن بالاتر این داروها را مصرف می کنند، ممکن است به گیجی دچار شده و تطابق عضلانی ایشان به هم بخورد.  این امر می تواند آنها را در معرض افزایش خطر شکستگی استخوان لگن و سوانح رانندگی قرار دهد.
کسانی که این داروها را مصرف می کنند، ممکن است نسبت به برخی اثرات دارو تحمل پیدا کنند. این بدان معنی است که مصرف همان دوز، دیگر اثر دلخواه را به همراه نخواهد داشت. برخی افراد که نسبت به دارو تحمل پیدا می کنند، ممکن است برای تکرار نخستین تجربه ی مصرف دارو، مرتباً دوز را افزایش دهند.
مصرف مد‌‌اوم قرص‌های خواب‌آور خواب عمیق و همراه با رویا را سرکوب کرد‌‌ه و خواب را سبک می‌کنند‌‌.
به خاطر د‌‌اشته باشید‌‌ قرص‌های خواب‌آور د‌‌رمان موقتی بی‌خوابی می‌باشند‌‌. چنانچه برای مد‌‌ت طولانی از آنها استفاد‌‌ه و سپس مصرف آنها را قطع کنید‌‌، بی‌خوابی شما تشد‌‌ید‌‌ می‌گرد‌‌د‌‌.

- اگر احساس می کنید بی خوابی و اضطرابتان زندگی شما را مختل کرده است به جای وابسته کردن بدن خود به مواد شیمیایی از یک روانشناس یا روانپزشک کمک بخواهید.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.