بیماری وبا و راههای مقابله با آن
-
-
۱۳۹۶/۰۷/۲۲
وبا
چیست؟
وبا
یک بیماری اسهالی خطرناک است. این بیماری از طریق مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شود.
منابع
شایع بیماری وبا در آب، محیط های مرطوب، میوه و سبزی، صدف دریایی و گوشت زنده می ماند
ولی نسبت به خشکی و نور آفتاب تحملی ندارد و با جوشاندن آب به مدت 1تا 3دقیقه از بین
می رود. منبع بیماری وبا، آب و غذای آلوده به مدفوع انسانی است.
نحوه
سرایت بیماری وبا:
- آب
آشامیدنی غیر بهداشتی
- آشامیدنی ها و مواد غذایی آلوده مانند: سبزی ها و میوه هایی که به
روش بهداشتی سالم سازی نشده اند.
- آلودگی
غذاهای پخته شده بعد از تهیه
- استفاده
از غذاهای شب مانده
- انتقال
آلودگی از طریق دست به غذای تهیه شده پس از پخت
علائم
بیماری:
- عمدتاً
بدون علامت است و یا با یک اسهال آبکی معمولی خود را نشان می دهد.
- موارد علامت دار:
- اسهال
آبکی شدید، با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش
- نبودن
دل درد و دل پیچه
- استفراغ
بدون حالت تهوع قبلی
- فقدان
تب
- فقدان
خون در مدفوع
- (اولین
شکایت بیمار) احساس پری و غرغر شکم و سپس اسهال آبکی شبیه به لعاب برنج بدبو
- گرفتگی
عضلات پشت ساق پا
برای
پیشگیری از بیماری وبا چه باید کرد؟
- خودداری
از خرید هر گونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان
- استفاده از شیر و فرآوردهای لبنی پاستوریزه
- استفاده
از آب سالم در شستشو و طبخ مواد غذایی
- نوشیدن
آب مطمئن در مسافرتها
- توجه
به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در پارک ها
- دقت
نمودن به تهیه بهداشتی سالادهای فصلی در ساندویچی ها و رستوران ها
- سالم
سازی سبزی و میوه ها
- کوتاه
و تمیز کردن ناخن ها
درمان
بیماری:
- درصورت
بروز اسهال حاد آبکی، بدون انجام خود درمانی به سرعت به مراکز بهداشت درمانی
مراجعه کنید.
- قبل از مراجعه چنانچه بیمار
قادر به نوشیدن است مایعات کافی از جمله محلول خوراکی درمانی (او.آر.اس) به
بیمار بدهید.
توجه:
بدلیل
مقاوم بودن میکروب بیماری وبا به یخ زدگی، قالبهای یخ آماده جزو منابع بیماری می باشند.