بیماری وبا و راههای مقابله با آن

 ۱۳۹۶/۰۷/۲۲
بیماری وبا و راههای مقابله با آن

وبا چیست؟

وبا یک بیماری اسهالی خطرناک است. این بیماری از طریق مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شود.

منابع شایع بیماری وبا در آب، محیط های مرطوب، میوه و سبزی، صدف دریایی و گوشت زنده می ماند ولی نسبت به خشکی و نور آفتاب تحملی ندارد و با جوشاندن آب به مدت 1تا 3دقیقه از بین می رود. منبع بیماری وبا، آب و غذای آلوده به مدفوع انسانی است.

 

نحوه سرایت بیماری وبا:

- آب آشامیدنی غیر بهداشتی

- آشامیدنی ها و مواد غذایی آلوده مانند: سبزی ها و میوه هایی که به روش بهداشتی سالم سازی نشده اند.

- آلودگی غذاهای پخته شده بعد از تهیه

- استفاده از غذاهای شب مانده

- انتقال آلودگی از طریق دست به غذای تهیه شده پس از پخت

 

علائم بیماری:

- عمدتاً بدون علامت است و یا با یک اسهال آبکی معمولی خود را نشان می دهد.

- موارد علامت دار:

- اسهال آبکی شدید، با دفعات اجابت مزاج غیر قابل شمارش

- نبودن دل درد و دل پیچه

- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی

- فقدان تب

- فقدان خون در مدفوع

- (اولین شکایت بیمار) احساس پری و غرغر شکم و سپس اسهال آبکی شبیه به لعاب برنج بدبو

- گرفتگی عضلات پشت ساق پا

 

برای پیشگیری از بیماری وبا چه باید کرد؟

- خودداری از خرید هر گونه مواد غذایی و خوراکی از دست فروشان

- استفاده از شیر و فرآوردهای لبنی پاستوریزه

- استفاده از آب سالم در شستشو و طبخ مواد غذایی

- نوشیدن آب مطمئن در مسافرتها

- توجه به تابلوهای هشدار دهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در پارک ها

- دقت نمودن به تهیه بهداشتی سالادهای فصلی در ساندویچی ها و رستوران ها

- سالم سازی سبزی و میوه ها

- کوتاه و تمیز کردن ناخن ها

 

درمان بیماری:

- درصورت بروز اسهال حاد آبکی، بدون انجام خود درمانی به سرعت به مراکز بهداشت درمانی مراجعه کنید.

- قبل از مراجعه چنانچه بیمار  قادر به نوشیدن است مایعات کافی از جمله محلول خوراکی درمانی (او.آر.اس) به بیمار بدهید.

 

توجه:

بدلیل مقاوم بودن میکروب بیماری وبا به یخ زدگی، قالبهای یخ آماده جزو منابع بیماری می باشند.

برای نظر دادن ابتدا باید به سیستم وارد شوید. برای ورود به سیستم روی کلید زیر کلیک کنید.