راهنمای غذایی برای سالم زیستن
-
-
۱۳۹۶/۰۷/۰۱
شرط اصلی سالم زیستن داشتن تغذیه صحیح
است
با رعایت دو اصل تنوع و تعادل در
برنامه غذایی روزانه می توان از دریافت مواد مغذی به میزان کافی، اطمینان پیدا کرد.
رعایت تنوع یعنی هر روز از تمام مواد غذایی موجود در گروه های پنج گانه استفاده
کنیم، تعادل به این معنی است که به اندازه بخوریم
و از کم خوری و پرخوری بپرهیزیم.
پنج گروه اصلی غذایی عبارتند از:
- گروه نان و غلات (شامل انواع نان، برنج،
ماکارونی، غلات صبحانه، گندم و جو)
- گروه
سبزی ها (شامل انواع سبزی های برگ دار، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، کلم، سیب زمینی، هویج،
نخود سبز، کدو، بادمجان و ...)
- گروه میوه ها (شامل انواع میوه، آبمیوه
طبیعی، میوه خشک و کمپوت می باشد)
- گروه شیر و فرآورده های آن (شامل شیر،
ماست، پنیر، کشک، دوغ و بستنی)
- گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها (شامل
انواع گوشت قرمز (گوسفند و گوساله)، گوشت سفید (مرغ، ماهی و پرندگان) تخم مرغ و سایر
پرندگان، حبوبات (عدس، انواع لوبیا، لپه، نخود و ...) مغزها (گردو، بادام، فندق و ...)
گروه ها ی متفرقه:
گروه های متفرقه (چربی و قندها) در راس
هرم غذایی قرار گرفته است. این گروه شامل انواع روغن ها، سس ها، شیرینی، شکلات، نوشابه
گاز دار، آبمیوه های صنعتی و ... می باشند.
توصیه می شود افراد بزرگسال در برنامه
غذایی روزانه از این گروه کمتر مصرف کنند.
توصیه های مهم:
- در وعده صبحانه و میان وعده از سبزی و
میوه ها استفاده کنید.
- آبمیوه
طبیعی بخورید و ازخوردن آبمیوه های صنعتی پرهیز کنید.
- با مصرف سبزی ها همراه وعده های غذایی
یک الگوی خوبی برای کودکان باشید.
- از شیر و لبنیات کم چرب (1.5درصد یا
کمتر) استفاده کنید.
- روغن جامد را به طور کلی از غذای خود
حذف کنید.
- از حرارت دادن روغن ها خودداری کنید و
برای سرخ کردن از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاه کنید.
- ماهی ها منبع خوبی از امگا3 هستند، حداقل
هفته ای 2 مرتبه از آن استفاده کنید.
- مصرف غذاهای شور امکان ابتلا به فشار
خون بالا را تشدید می کند، مصرف نمک را کاهش دهید.